Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 05. 14:09, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nagy az érdeklődés a gyulai Földbank iránt

Nagy az érdeklődés a gyulai Földbank iránt

Az önkormányzat azért vezette be az újszerű föld-kezelési rendszert, hogy összehozzák az érdeklődő feleket, vagyis azokat, akik földet szeretnének szerezni és azokat, akik el- vagy kiadnák a sajátjukat.

Az alpolgármester azt mondta a Gazdasági Rádiónak, a cél az, hogy az elhanyagolt területeket is megfelelő módon, aktívan hasznosítsák, vagyis a városi tulajdonú földterületek, parcellák egységes kezelése, hasznosítása és bérbeadása, az elhanyagolt zártkertek és hobbitelkek művelésbe vonása, szociális alapú hasznosítása. A földbank a mezőgazdasági tevékenységre alapított Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. keretein belül működik, a társaságot az önkormányzat januárban alapította.

Alt Norbert szerint a programban az önkormányzat területei is benne vannak, a kezdeményezés ezeket is segít egységesen kezelni és szociális alapon hasznosítani.A földbank közvetítő szerepet is vállal bérlők és a bérbeadók, eladók és vevők között, egyelőre helyi szinten, később a város környéki településekre is kiterjesztené tevékenységét.

A rendszer indulása nagy érdeklődést váltott ki a lakosság részéről, kisebb földterületekkel rendelkező tulajdonosok érdeklődtek, valamint idős emberek, akik nem tudják karban tartani zártkertjeiket.A földtulajdonos csak kezelésbe adja a földjét, amiért térítést nem kap, azonban tulajdonjoga megmarad.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket